Ungdomar

Om ungdomssidan

På de här sidorna kan du få kunskap om vad som påverkar hur vi mår och hur vi kan presterar. Du kan också få tips om hur du kan sova bättre, vad du kan äta för att till exempel kunna fokusera bättre i skolan, hur man kan komma upp lättare på morgonen, olika sätt att hantera stress -och mycket, mycket mer.

Du hittar avslappningsövningar för gratis nedladdning under sömn/tips. Där finns Lugnets Trappa och tre andra avslappningsövningar i mp-3-format. De är toppen för att komma ner i varv, stresshantera eller somna.

Det här är en webbsida för dig som vill veta mer om hur till exempel sömn hänger ihop med depression och övervikt, hur hjärnans funktion kan bli bättre av vad man äter eller hur mycket man rör på sig samt vilka konsekvenser uppkoppling kan få på både hälsan och hur man presterar. Undrar du varför det inte alltid blir som man tänkt sig. Fast man bestämt sig för att sluta med nåt eller börja med nåt annat så händer ingenting. Läs mer under avsnittet om hjärnan. Där kan du lära dig mer om hur hjärnan funkar och sedan utnyttja det till att till exempel förändra oönskade beteenden.

Du kan också söka information här när ni jobbar med Ung Livsstilskunskap i skolan. Du hittar svar på de flesta frågorna i övningshäftena här på webbsidan. Det är bara att leta med hjälp av sökfunktionen.

Under frågor och svar kan du läsa vad andra frågat om samt vilka svar det fått. Om du vill kan du gå in på fb-sidan och ställa din egen fråga. Om du vill vara anonym så kan du skicka den via kontaktformuläret så kommer den upp under frågor och svar utan namn.

framsida2Alex och Jasmine heter de två figurerna som du ser på bilderna här på Ung Livsstil. De finns också med i boken Så funkar det! -sömn, stress och annat. Om du går in på barn-sidan ser du hur de såg ut när de var yngre.

Du som har tips och tankar som du vill dela med dig av är välkommen att göra det. Skicka in det du vill dela med dig av med hjälp av kontaktformuläret så har just dina tips en chans att vara till hjälp och nytta för andra. Det kan vara tips om hur man varvar ner, hur man minskar tiden framför datorskärmen eller kanske lekar för att släppa taget om mobilen. Låt andra ungdomar i Sverige få veta hur du och dina vänner gör för att nå en hållbar livsstil.