Föräldrar

Föräldraskap

Ett sätt att visa omtanke om våra barn är att göra dem besvikna. Att säga nej till saker de vill ha eller göra är inte alltid roligt men ibland helt nödvändigt. Helst vill man ju att de ska tycka att man är en schyst förälder. Så länge våra barns hjärnor är under uppbyggnad behöver vi vara föräldrar och fatta beslut, även om det ibland resulterar i både och smällande i dörrar, gråt och skrik Läs mer om hjärnans utveckling och förmåga till beslutsfattande.

Det är lätt att man hjälper och stöttar sina barn lite för mycket ibland. Att begreppen curlingförälder överhuvudtaget finns är ett bevis på detta. Vem har väl inte i all välmening gjort saker åt sina barn som de skulle gjort själva, gett dem saker, skjutsat dem till höger och vänster,  hjälpt dem med saker bara för att man vill dem så väl? Jag har gjort det, man vill ju vara snäll.

Att låta barn fatta beslut och göra val kan faktiskt vara att göra dem en björntjänst. Allt för många valmöjligheter kan vara stressande för barnen. Allt från att välja kläder på

Läs mer…