Föräldrar

TIPS

Ha kul!

Det viktigast är att barnet tycker att det ni gör för att röra på är roligt, då kommer han/hon att vilja fortsätta. Är det viktminskning man är ute efter är sporter som simning, cykling, jogging, bollsporter, kampsporter och liknande. De aktiverar stora muskelgrupper och man rör sig nästan hela tiden. De har därför stor effekt på vikten.

Timer för optimala arbetspass

Pomodoro är en app som påminner oss om att man ska ta en paus var 25:e minut. Den ringer efter 25 minuter och då tar man 5 minuters paus innan man kan jobba 25 minuter till. Rädda Barnen arrangerade en kursdag för skolpersonal där vi använde pomodoron hela kursen. Kursdeltagarna tyckte att det gick lättare att hålla fokus hela dagen och att tiden gick mycket fort. Några kände sig till och med pigga efter att ha varit på kurs en hel dag. Testa att ladda ner pomodoro till din smarta mobil och kom igång med att jobba i korta pass för att få återhämtning för både kroppen och hjärnan under arbetsdagen.

Ta tillbaka tid

De flesta barn har mycket skärmtid. Om man tar tillbaka lite av den tiden genom att sätta upp regler för hur mycket tid de får lägga på dator, surfplatta och mobil per dag kan man använda tiden som blir över till att röra på sig.

Motion och ämnesomsättning

När man kommer igång och rör på sig och blir mer aktiv ökar ämnesomsättning. Man får mer muskler och de använder energin vi fått i oss via maten och då ökar vår fettförbränning.

En stund på lekplatsen

Läs mer…