Föräldrar

Stöd

S001-Foraldrafokus_2015FöräldraFokus-metoden hjälper föräldrar att skapa bra förutsättningar för skolarbetet.

Genom strukturerade samtal fokuserar föräldern och barnet på varje skolämne och svarar på följande frågor:

Var är jag?

Vart ska jag?

Hur kommer jag dit?

Samtalet mynnar ut i en tydlig studieplanering för de kommande veckorna. FöräldraFokus-handboken innehåller information om vad som påverkar inlärningen samt underlag för anteckningar i form av ämnesrutor och veckokalendrar som räcker för ett helt skolår. Metoden kan användas med barn som går i åk 1-9 samt gymnasielever.

För mer information kolla : www.foraldrafokus.nu

Föräldratips på telefon

  • Alla andra får spela mer än jag
  • Jag behöver sitta vid datorn på kvällen för att varva ner
  • Du fattar ingenting
  • Du förstör mitt liv
  • UT UR MITT RUM!

Vill du prata med någon och få råd och tips om hur man t ex hittar bra rutiner i familjen gällande sömn, medieanvändning eller hur man når fram med sina vuxna, trista budskap till sin tonåring. Boka in en telefontid med Livsstilpedagog Anna Nygren.

Ni bokar in ett telefonmöte omfattande 20, 40 eller 60 minuter. Betalningen görs till bankgiro innan den bokade samtalstiden.

Tips på telefon

  • 20 minuter                300 kr
  • 40 minuter                600 kr
  • 60 minuter                900 kr

Priset är inklusive moms. Skicka en förfrågan via kontaktformuläret och ange ”Tips på telefon” , din mejladress och förslag på tider för samtal.

Andra källor till information, tips, råd och hjälp är:

1177 kan du hitta mer information som kan vara till hjälp. Även umo.se, ungdomsmottagningen på nätet har mycket information om bland annat  kroppen, sex, att må dåligt, alkohol och droger.

Rädda Barnen har både en föräldratelefon och en föräldramejl. Hit kan du vända dig om du har frågor kring föräldraskap.

Theory in Action vill nå de personer som på grund av sitt överdrivna dataspelande och datorsittande försummar sin skolgång, arbete, sitt sociala liv, sin psykiska och fysiska hälsa och hamnar i ett utanförskap både i skolan, på arbetet och i hemmet. En av de som jobbar på Theory in Action är Mattias Ekenberg. Den 18/6 pratade han om hemmasittare i P4 Göteborg. Allt fler unga missbrukar dataspel.

Är du orolig för ditt barns dataspelande? Här finns checklistor som du kan ha hjälp av för att se om ditt barn kan vara i riskzonen för dataspelsmissbruk eller mobilberoende.

Creative Children  inspirerar och motiverar barn, föräldrar och vuxna förebilder till att förstå hur de genom medvetet självledarskap kan hitta sin väg till hälsa, nå mål och uppfylla sina drömmar.

Föräldraföreningen Mot Narkotika    är en ideell, religiöst och partipolitiskt obunden nätverksorganisation vars huvudsakliga verksamhet i första hand riktar sig till anhöriga -föräldrar, syskon och kamrater.

Drugsmart är en sida där man hittar information om alkohol och andra droger. Där finns också få svar på dina frågor och hitta stödgrupper. Drugsmart drivs av Centralförbundet för alkohol- och narkotikaupplysning, CAN.

Mind är ideell förening som främjar den psykiska hälsan och stöder människor i kris. De har även en föräldratelefon dit du kan ringa på vardagar mellan klockan 10.00 och 15.00. Telefonnumret är 020-852000.

Mind har också en självmordsupplysning. Dit kan man vända sig om man har tankar på självmord eller om man som anhörig är orolig.

Surfa lugnt är en sida där du kan få råd och tips om ungas nätvanor. Du hittar länkar till forskning kring unga och internet och du kan ställa frågor till experter.