I skolan

Hjärnskolan

Hjärnskolan är ett samarbete mellan Ung Livsstil och neuropsykolog Åke Pålshammar. Här hittar du information om boken Hjärnskolan -inlärning, fokus, minne och motivation, utbildningen med samma namn som startar höstterminen 2016 och annat från Hjärnskolan.

framsida

 

Det här är den första boken om hjärnan och inlärning skriven direkt till ungdomar. Här beskrivs vad som händer i hjärnan när man lär sig saker, hur man kan öka sitt fokus, hur minnen lagras mm. Det är en lättläst bok som lämpar sig utmärkt som faktabok i klassrummet eller som utgångspunkt för samtal och diskussioner i hemmet om vad man kan göra för att må så bra som möjligt och för att det ska gå så bra som möjligt i skolan. Här finns även ett avsnitt riktat till lärare med tips på vad man kan göra i klassrummet för att optimera inlärningen.

”En värdefull bok för lärare, elever och föräldrar. Tydlig och konkret.” säger Bo Jansson, Lärarnas Riksförbunds tidigare ordförande

Ett bra komplement till boken Hjärnskolan är Så funkar det! -sömn, stress och lite annat. Där får man veta mer om hur livsstilen påverkar hur det går i skolan.

Här kan du köpa böckerna

Under vårterminen kommer kursen Hjärnskolan att ges i Uppsala. Kursen bygger på Läs mer…