I skolan

Avslappning

Avslappning är ett toppenbra sätt att komma ner i varv, stresshantera eller somna. Under ungdomar/sömn/tips kan du hitta fyra olika avslappningsövningar för gratis nedladdning.

Där finns Lugnets trappa, ca 30 minuter skön avslappning som man kan låta eleverna testa under idrott och hälsa. En variant på Lugnets trappa, enda skillnaden är att här används muskelspänning- och muskelavslappning för att komma ner på djupet. Passar ofta de yngre barnen lite bättre. Sov gott passar utmärkt att somna till om man har svårt att somna. Vaknar man på natten är det bra att slå igång den igen för att snabbt somna om igen. Fingeravslappningen är ca 10 minuter lång och den passar utmärkt att använda i klassrummet när eleverna behöver komma ner i varv eller hämta ny energi för att orka med skolan.

Låt eleverna testa avslappningen i skolan så är chansen större att de fortsätter att lyssna hemma. Berätta för eleverna var de kan hitta avslappningsövningarna och berätta att de är helt gratis. 🙂

Vill du som personal erbjuda eleverna avslappning kan kursen Djupavslappning vara något för dig. Där får man lära sig avslappningsteknik och hur man talar till hjärnan för att då den att koppla av och återhämta sig. Läs mer under utbildning.