I skolan

Filmer

Här kommer du till Ung Livsstils YouTube-kanal. Där hittar du alla filmer från Ung Livsstil. Nedan finns inspelningar från UR.se, Lärlabbet, SKL:s webbtv och Vardagspuls i TV4.

Vill du se webb-sändningen Att skapa bra webb-info för unga från SKL:s bibliotek hittar den här. Skriv in titeln i sökfältet så får du upp hela sändningen från den 23/9 2014.

Här finns flera filmer från UR.se.   Här finns även ett utdrag ur Lärarlabbets avsnitt Ökad psykisk hälsa. Länkarna till filmerna hittar du längre ner.

UR-samtidenSkärmtid, stress och livsvilkor, Elevhälsa och Dagens Medicin 2018

UR-skola – Hjärnkunskap för en likvärdig skola, Skolforum 2017

UR-skola Stresshantering i klassrummet, Skolforum 2014

 

Vardagspuls i TV4 sände vecka 36 en serie om skolhälsa. Den 3/9 handlade det om betygshets och stress. Anna Nygren och psykologen Martin Forster var med i studion. Här kommer du till programmet. 

UR Samtiden Hellere uppkopplad än avkopplad, Skolporten 2015

Lärlabbet – Ökad psykisk hälsa. Sänt den 15/5 2016. Medverkande i studion Olle Granath, Nicklas Sjöström och Anna Nygren. Programledare är Isabella Grybe.

Här kommer du till programmet

För dig som vill höra mer finns Eftersnack – Ökad psykisk hälsa

Lärlabbet UR sände under hösten 2016 en serie för nyblivna lärare. Anna Nygren delar med sig om sina tips om stresshantering för dig som är ny i jobbet.

På UR-play finns flera bra filmer om livsstil. Här är några tips:

Kroppsgranskarna är en serie filmer om livsstil. Det är filmer på ca 30 minuter och de passar bra för elever i högstadiet och gymnasiet. Här är filmerna som ingår i serien:

Vad kostar det att inte sova?

Träning och slappande –

När hormonerna tar över – om stress

Det oemotståndliga sockret 

UR har gjort fem filmer om lässtrategier. Det är animerade filmer där budskapen rappas fram av olika djur. De är korta och roliga och passar från mellanstadiet och uppåt.

Läs mer…