Livsstilsmaterial

LIVSSTILSMATERIAL FÖRSKOLA

Vi har tagit fram en berättelse om Wilma som passar för barn mellan ca 4 och 6 år. Man visar “sagan” på skärm och läser som i en bok. Efter att barnen har lyssnat på berättelsen om Wilma kan man jobba vidare med frågor kring sömn, rörelse, kost och skärmar. För att må så bra som möjligt och för att det ska gå så bra som möjligt för våra barn behöver de en stadig bas av tillgodosedda behov att stå på.

Wilma vill bli lokförare när hon blir stor. Hennes föräldrar hjälper henne att förstå att för att nå sina mål behöver man sova tillräckligt, röra på kroppen, äta bra och inte låta skärmtid stjäla tid från dessa viktiga saker. Vill ni dela berättelsen om Wilma med era förskolebarn? Skicka ett mejl och skriv “Wilma” i kommentarsfältet så skickar vi inloggningsuppgifter till sidan “För barnen” där ni hittar berättelsen om Wilma.

Vi erbjuder även föreläsningar för föräldrar samt utbildning för personal om hur man kan jobba med livsstilsfrågor i förskolan. Läs mer om det under Föreläsningar/utbildning

Läs mer…