Föräldrar

Funderar du också över ditt barns eller

barnbarns livsstil ibland? Kanske tycker du att han/hon sover för lite, rör sig för lite eller sitter för mycket vid datorn och mobil. Då är du inte ensam och du har kommit rätt. Här kan du få information om sömn, motion, medieanvändning och annat som rör barn och ungas livsstil. Använd menyvalen för att hitta det du är intresserad av. Om du tittar in på ungdomarnas sida kan du se vad de får för kunskap och tips.

Livsstilen påverkar hur man mår och hur det går i skolan. För att man ska må så bra som möjligt och för att det ska gå så bra som möjligt i skolan behöver man stå stadigt. När man som förälder hjälper sina barn att få till en stabil bas blir man ofta anklagad för att vara tjatig. Berätta för ditt/dina barn att det inte är tjat utan det är så det låter när föräldrar i största välmening och för sina barns bästa bygger så bra man kan, bara för deras skull 🙂 Skriv ut och sätt upp bilden på kylskåpet så blir det förhoppningsvis lite lättare att hjälpa dem.

Det är vad du gör på dagen som avgör hur nästa natts sömn blir. Här hittar du en lista på hur man bygger upp en sömnskuld och bäddar för en god natts sömn.

Du hittar avslappningsövningar för gratis nedladdning under Ungdomar/sömn/tips. Där finns Lugnets Trappa och tre andra avslappningsövningar i mp-3-format. De är toppen för att komma ner i varv, stresshantera eller somna.

Tips, råd och verktyg hittar du under respektive område på både föräldrasidan och ungdomssidan. Kom ihåg att ta ett steg i taget till förändring. Det är lätt att man vill göra för mycket och då är risken att man inte orkar hålla ut. Välj ut en sak och fokusera på den. När ni uppnått det ni vill kan ni fokusera på nästa steg.

Det är genom repetition man lär sig saker. Du kommer att märka att många saker upprepas på olika sidor. Det är för att öka chansen till inlärning 🙂