Om oss

Grundare och VD

Grundare och VD för Ung Livsstil är Anna Nygren  (foto Angelica Klang)

Anna Nygren är livsstilspedagog med lång erfarenhet av att jobba med elevers livsstilsfrågor. Anna Nygren är en flitigt anlitad föreläsare och utbildare inom livsstilsfrågor. Med en bakgrund som både gymnasie- och grundskollärare och med arbete inom både specialpedagogik och elevhälsa väcktes intresset för arbetet med elevernas livsstil. Efter utbildning inom bland annat sömn, stress, hjärna och beteende, psykiatri samt möten med tiotusentals elever, rektorer, lärare, elevhälsopersonal och föräldrar har Ung Livsstil tagit form.

Anna Nygren är också författare till boken Så funkar det! -sömn, stress och lite annat. Boken är den första bok om livsstil skriven för ungdomar och faktiskt fortfarande den enda. Boken är rikt illustrerad och bakom bilderna står Rebecka Helmersson, InkTooth. Läs mer om henne under bilder.

skandia5Idéer för livet delade den 15/5 2014 ut ett stipendium till Anna Nygren för hennes arbete med Ung Livsstil. Idéer för Livet stödjer projekt som gör att barn och ungdomar på ett lekfullt sätt upptäcker sina egna förmågor och på så vis stärker sin självkänsla. Vi strävar efter att med vårt förebyggande arbete bidra till att skapa ett tryggt och kärleksfullt samhälle även för framtida generationer.

Den 23/9 bjöds Anna Nygren in av SKL:s projekt Psynk för att presentera Ung Livsstil. Temat för dagen var Att skapa bra webb-info för unga och andra som också var inbjudna att presentera sina webb-sidor var bland andra 1177, UMO och Barnombudsmannen. Alla presentationer filmades. Vill du se när Anna Nygren pratar om Ung Livsstil hittar du det här. Skriv in Att skapa bra webb-info för unga i sökrutan så kommer hela sändningen upp.

UR.se filmade föreläsningen Stresshantering i klassrummet under Skolforum 2014. Här kan du se den i sin helhet.

Även föreläsningen Hellre uppkopplad än avkopplad filmades av UR. Det var under Skolportens konferens i april 2015 för idrottslärare. Här kan du se den  i sin helhet.