Om oss

Ung Livsstils vision

är att alla barn och unga ska må bra och känna att de lyckas i skolan. De ska ha en hållbar livsstil som ger god hälsa och optimal inlärning; sova gott, äta bra, kunna handskas med stress samt hitta balans mellan uppkoppling och avkoppling.

Ung Livsstil har samlat kunskap, information, tips och verktyg på ett och samma ställe och skapat en samlingsplats för barn, ungdomar, föräldrar, mor- och farföräldrar samt personal som jobbar med barn och unga inom t ex skola, vård och omsorg. Här finns kunskap om och verktyg för hållbar livsstil för barn och unga. De olika målgrupperna har var sin undersida där materialet är anpassat utifrån vem som läser, söker, tittar och lyssnar. Syftet med Ung Livsstil är att sprida kunskap om livsstilsfrågor för att ge barn och unga en chans till god hälsa och optimal prestation.

Barn och ungas livsstil förändras och tekniken utvecklas i ett rasande tempo. Vad som är inne i dag kan vara något helt annat i morgon. Har du synpunkter och tips på hur Ung Livsstil ska utvecklas är du välkommen att mejla ditt förslag till info@unglivsstil.se