I skolan
Föreläsningar
Föreläsningar kan även göras online.
Anna Nygren är en flitigt anlitad föreläsare. Sedan 2010 har hon rest runt om i Sverige och föreläst för elever, föräldrar samt personal inom skola, vård och omsorg. Föreläsningarna är pedagogiska och lättillgängliga. Här finns inga pekpinnar utan fakta, tips och råd som man själv väljer vad man vill ta till sig av. Läs mer om Anna Nygren och hennes bakgrund.
Åke Pålshammar är neuropsykolog och senioruniversitetslektor vid Uppsala universitet. Han föreläser bl a om hjärnans processer och strukturer. Han kopplar vetenskap till vardag och beskriver på ett underhållande sätt hur hjärnan funkar. Föreläsningarna ges till både personal inom vård och omsorg, föräldrar och elever.
Läs mer om alla våra föreläsare.
Alla föreläsningar görs till bildspel med illustrationerna från böckerna Så funkar det! -sömn, stress och lite annat, Hjärnskolan -inlärning, fokus, minne och motivation samt från webbsidan. Föreläsningarna anpassas efter målgrupp.
“Min erfarenhet är att de flesta elever är förändringsbenägna så snart de förstår varför de ska ändra ett beteende och vad de har att vinna” Anna Nygren.
Här är några av kommentarerna från genomförda föreläsningar:
- Fantastisk föreläsning! Tack för värdefulla tips och verktyg!
- Nu vet jag varför det är så svårt att nå fram till eleverna, jag trodde jag var en dålig pedagog!
- Jag fick med mig massor av användbara saker! Det här borde alla pedagoger få lyssna på!
Så här skrev en förälder i Täby efter att ha lyssnat på föreläsningen “Hellre uppkopplad än avkopplad”: Tack för en väldigt givande föräldraföreläsning i Täby igår kväll! En bra blandning av vetenskaplig bakgrund till hur mycket sömnen betyder för oss och pragmatiska råd om hur vi (både barn, ungdomar och vuxna) rent praktiskt kan göra för att sova bättre och minska stressnivån.
Titta på filmen så får du en glimt av hur det kan se ut på en elevföreläsning. Vill du veta mer om föreläsningarna eller få en offert.
Föreläsningar om livsstil för barn och unga med Neuropsykiatrisk funktionsnedsättning kan också ges. Grunderna är de samma men här tillkommer en beskrivning av vad som är specifikt för just NPF samt konkreta råd till dessa barn och ungdomar.
Efter föreläsningen är det lämpligt att börja jobba med Ung Livsstilskunskap på skolan. Många elever har frågor och/eller saker de vill och behöver dela med sig av när de lyssnat på föreläsningen. För att befästa kunskapen är repetition, reflektion och interaktion bra metoder. Allt detta får man med när man jobbar med Ung Livsstilskunskap. Där finns frågor för repetition, reflektion samt övningar för att få kunskapen att överföras från kort- till långtidsminnet. Ung Livsstilskunskap är gjort för att passa både pedagoger och elevhälsans personal i undervisningen av livsstilsfrågor. Läs mer om Ung Livsstilskunskap.