I skolan

Böcker

framsidaHjärnskolan – inlärning, fokus, minne och motivation.

I boken beskriver författarna Anna Nygren och Åke Pålshammar vad som händer i hjärnan vid inlärning, när man fokuserar eller tappar fokus, vad man kan göra för öka möjligheterna att minnas eller hålla motivationen uppe och mycket, mycket mer.

 

bild framsida3Boken Så funkar det! -sömn, stress och lite annat har fått mycket goda vitsord, inte minst från personal i elevhälsan som använder den i sitt arbete och från föräldrar som använt den för att få stöd i argumentationen kring till exempel sovtider. Första upplagan är slutsåld och den andra upplagan finns nu till försäljning. Bara några små ändringar har gjorts och den har en ny framsida. I övrigt är det samma bok.

Den här boken är den första i ämnet skriven direkt för ungdomar och faktiskt fortfarande den enda. Grunderna för sömn, stress etc. är samma för alla oavsett ålder passar den alla åldrar. Den är lättläst och bilderna bidrar till förståelse, igenkänning och lockar till skratt.

Vill du få ditt ex av boken kan du beställa den via kontaktformuläret. Priset på böckerna inklusive moms och frakt är 199 kronor styck. Vill du ha båda två är priset 300 kronor. Fyll i namn, leveransadress, antal ni önskar beställa samt en mejladress.

Du kan också beställa den från någon av nätbokhandlarna – AdlibrisBokus eller LäroMedia.

Vill ni beställa flera ex av boken kan ni beställa direkt från förlaget för bästa pris. Mejla er beställning på info@unglivsstil.se.

Faktagranskning av boken Så funkar det! -sömn, stress och lite annatär gjord av Lars-Göran Öst, Professor i klinisk psykologi. Så här säger han om boken.

Modern forskning visar att en stor andel av svenska tonåringar har problem med sömnen och är stressade. Till detta kommer att de i stor utsträckning har bristande mat- och motionsvanor. Anna Nygrens bok Så funkar det! är unik i och med att det är den enda som direkt riktar sig till denna målgrupp. Den är skriven med ett enkelt språk som gör att tonåringarna lätt känner igen sig. Jag kan varmtrekommendera boken, både som kurslitteratur inom lämpligt ämne på gymnasiet och som en självhjälpsbok för tonåringarna själva.