Livsstilsmaterial

Support

Ser det konstigt ut på skärmen? För att sidan ska återges korrekt med bilder, övningar, färger etc är det bäst att använda Crome eller Firefox som webbläsare. Både Explorer och Safari kan ibland vara ett problem. Firefox och Chrome brukar fungera bra.

Säkerhetsinloggning  Det vanligaste inloggningsproblem är att man först hamnar på en säkerhetsinloggning innan man kommer fram till den ordinarie inloggningen. Om man inte kan se Ung Livsstils logotype i rutan ska man skriva awp på den övre raden och pwp på den undre. Nu kommer den ordinarie inloggningsrutan upp där du skriver in dina inloggningsuppgifter. Om inloggningsrutan skakar när du försöker logga in har du fel uppgifter. Kolla vilket användarnamn och lösenord som är korrekt och prova igen.

Byt webbläsare Byt webbläsare om du inte kommer in eller om det ser märkligt ut på skärmen. Både Explorer och Safari kan ibland vara ett problem. Firefox och Chrome brukar fungera bra.

Starta om datorn Starta om datorn eller prova från en annan dator. Ibland kan en dator som inte uppdaterats på länge ställa till det för avkodningen.

Glömt lösenord Skulle man glömma sina inloggningsuppgifter kan man klicka på ”glömt lösenordet”. Då skickas ett mejl med nya uppgifter ut till den mejladress som är kopplad till Ung Livsstilskunskap, dvs den som är kontaktperson för Ung Livsstil på skolan/enheten. Vill  man kan man istället skapa en ny användare med den access-code som hör till skolan/enheten. För att återskapa ett lösenord måste man komma ihåg vilket användarnamn man har. Har man yngre elever är det bra om undervisande personal har en lista med allas användarnamn så att man kan återstäl...