Ung Livsstilskunskap

Livsstilskollen

Hur har eleverna det med sömn, rörelse, kost och skärmar? Låt hela klassen göra livsstilskollen för att få en bild av hur det ser ut med livsstilen i klassen.

Livsstilskollen ger både skolpersonalen och eleverna en bild av hur det står till med livsstilen. Den ger också en bra fingervisning om vilken del av Ung Livsstilskunskap ni ska ta tag i först; sömn, stress, medieanvändning, kost, motion eller hjärnan.

Vi har valt att inte rätta Livsstilskollen. Dels vill vi inte säga att någon “gör fel”, dels är det svårt att säga vad som är rätt och fel då det finns individuella skillnader. Det bästa är att följa upp Livsstilskollen med diskussioner och chans till reflektion. Fakta om de olika frågorna hittar ni på unglivsstil.se

Följ anvisningen och ni är igång!

  1. Gå in på Livsstilkollen för den åldersgrupp ni har.  Fsk – åk 3, mellanstadiet och högstadiet/gymnasiet  (Om ni inte vill lägga upp inloggningsuppgifter för alla elever visar du Livsstilskollen i projektor och eleverna skriver sina svar på papper. Annars skapar de inlogg på mobil, surfplatta eller dator med den access-code ni fått för eleverna.)
  2. Ladda ner instruktionen och låt eleverna komma igång med diskussion och reflektion.
  3. Skriv ut Livsstilskollen och dela ut till eleverna så de kan fylla i den.
  4. Ladda ner lärarexemplet och hjälp eleverna att fylla i vad/hur de vill göra.

Läs mer…