Skolor

Föreläsningar

Här hittar du aktuella datum för öppna kurser och föreläsningar.

Ungas livsstil 16 juni

Reacta bjuder in till en heldag om ungas livsstil och hur skolorna kan jobba förebyggande och hälsofrämjande för att eleverna ska må så bra som möjligt och för att det ska gå så bra som möjligt för dem i skolan. Läs mer.

Psykisk ohälsa hos barn och unga 13-14 mars

Kompetensteamet bjuder in till en tvådagars-konferens i Stockholm. Den 13/3 föreläser Anna Nygren om bland annat sömn och skärmar samt hur de påverkar hur man mår och även hur det går i skolan. Läs mer.

Här är några av deltagarnas kommentarer efter föreläsningen Förebyggande och hälsofrämjande arbete i skolan den 13/3 2017:

  • Bra med tips. Lättfattat. Inspirerande att du är lärare och tänker utanför boxen.
  • Involverade oss åhörare. Bra, viktig och användbar information. God och engagerad talare.
  • Bra konkret med praktiska exempel att ta med till skolan.
  • Oj, oj, oj vilken inspirerande kvinna. Hon tar upp det som vi vet är vad som ger våra elever en chans att lyckas.
  • Toppen! Mycket matnyttigt och användbart i mitt dagliga arbete! Tack!!!

Det sammantagna omdömet deltagarna gav föreläsningen och föreläsaren var 4,94 av 5

 

18-19 oktober Psykisk ohälsa hos barn och unga. Abilitypartner arrangerar en tvådagars-konferens om hur man kan jobba förebyggande och hälsofrämjande i skolan för att främja psykisk hälsa hos barn och unga. Den 19/10 kl. 13.10 föreläser Anna Nygren om hur livsstilen hänger ihop med hur man mår och hur det går i skolan och vad man kan göra i klasstummen för att jobba förebyggande och hälsofrämjande.

För sjätte året i rad föreläser Anna NygrenSkolforum under vecka 44. I år, precis som förra året, är det tillsammans med Åke Pålshammar, neuropsykologi och senior universitetslektor vid Uppsala universitet. Innehåll och tid kommer inom kort.

Nu börjar bokningarna för vårterminen 2018 att komma in. Ni som vill boka in en föreläsning för er skolpersonal, era elever och/eller deras föräldrar kan använda kontaktformuläret för förfrågan om pris och vilka datum som är lediga.

Under Skolforum 2014 kunde besökarna lyssna på Stresshantering i klassrummet. Hundratals lärare, skolsköterskor, kuratorer etc kom för att höra mer om vilka uttryck stressen kan ta sig i klassrummet och vad man kan göra för att minska stressen för både eleverna och för sig själv.

Här är några av kommentarerna från föreläsningarna:

  • Fantastisk föreläsning! Tack för värdefulla tips och verktyg!
  • Nu vet jag varför det är så svårt att nå fram till eleverna, jag trodde jag var en dålig pedagog!
  • Jag fick med mig massor av användbara saker! Det här borde alla pedagoger få lyssna på!

Eftersom UR var på plats och filmade en av föreläsningarna kan man se den i efterhand. Här kan du se hela föreläsningen.

Trygg i Täby anordnade en föreläsning om dagens uppkopplade Läs mer…